Ιστορική Αναδρομή

Μια ιστορία ελαιολάδου που μετράει πάνω από έναν αιώνα

Από το 1896

Η δική μας ιστορία ελαιολάδου από το 1896

Το 1896, ο προπάππος μας, ο παπα – Αποστόλης, κατασκεύασε το πρώτο ελαιοτριβείο με λιθάρια και τσαντίλες στην ορεινή Μεσσηνία. Μεγαλωμένος ανάμεσα στα ελαιόδεντρα, λάτρευε το άρωμα και την έντονη γεύση που προσφέρει το ποιοτικό ελαιόλαδο. Κάπου εκεί ξεκινάει μια οικογενειακή ιστορία ελαιολάδου. Με το ίδιο πάθος για το αυθεντικό ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο συνεχίζει έκτοτε η οικογένειά μας, το γένος Αναγνωστόπουλου, να παράγει ένα προϊόν που προέρχεται από το γόνιμο μεσσηνιακό έδαφος και περικλείει το πάθος των κατοίκων του.

Φιλοσοφία

Η κουλτούρα μας

Η Μεσσηνία είναι το σπίτι μας. Ελαιόδεντρα που μετράνε πολλά χρόνια ζωής καλύπτουν τους λόφους της περιοχής και απλώνονται ως εκεί που φτάνει το μάτι. To ελαιόλαδο που γεννιέται εδώ κρύβει ξεχωριστά γνωρίσματα, ενώ τα μηχανήματα προηγμένης τεχνολογίας που χρησιμοποιούμε τα βοηθούν να αναδειχθούν. Στα δύο ελαιοτριβεία μας, στο Τρίκορφο και στο Μάνεσι, παράγουμε ένα κορωνέικο λάδι ελιάς με σχολαστική ακρίβεια ως προς τις συνθήκες -από τις ταχύτητες παραγωγής μέχρι τις θερμοκρασίες.

Το μέλλον

Οι στόχοι μας για το μέλλον

Η ιστορία ελαιολάδου της οικογένειάς μας είχε πάντα μη επεμβατικό χαρακτήρα στο περιβάλλον. Όραμά μας για το μέλλον είναι η συνέχεια της γνησιότητας με την οποία δουλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια. Μας ενδιαφέρει να είμαστε πάντα καινοτόμοι στις μεθόδους μας και να ανακαλύπτουμε διαρκώς καινούργιους τρόπους να παράγουμε υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο, ελαχιστοποιώντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η πράσινη και φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξή μας  είναι ένας από τους κυριότερους στόχους μας. Η ανάδειξη παραδοσιακών προϊόντων, με την ταυτόχρονη αγάπη προς το ελληνικό έδαφος που τα δημιούργησε, είναι κάτι που πάντα θα μας γεμίζει με ευτυχία.